Nopirkt katlu “Kazan” un nekļūdīties. Kā?

Filtrēt
Publikācijas
Tēmas
Visas publikācijas
  • Raksti
  • Receptes
  • Atsauksmes
Visas tēmas
  • Par produktu
  • Pircēju padomi
Lai uzrakstītu rakstu

Nopirkt katlu “Kazan” un nekļūdīties. Kā?

Nopirkt katlu “Kazan” un nekļūdīties. Kā?

Nopirkt katlu “Kazan” un nekļūdīties. Kā?


Karsta vasara ir laiks, kad mēs daudz gatavojam brīvā dabā. Papildus tradicionālajam šašlikām, iecienīto ēdienu rangā stabilu vietu ieņem plovs, soļanka, zivju zupa un daudzas citas receptes, kas ir visgaršīgākās, kad tiek gatavotas kārtīgā katlā. Izplatīts viedoklis ir, ka īstu plovu var pagatavot tikai katlā “Kazan” un uz atklātas uguns. Unikālās formas dēļ, katls padara ēdienus aromātiskus, sātīgus un bezgala garšīgus. Starp citu, vai zinājāt, ka šādu katlu var izmantot arī mājās?

Tradicionāli “kazanam” ir pussfēras forma bez plakana dibena un rokturi. Tas ir pakārts aiz roktura virs ugunskura, tas labi uzsilst un notur temperatūru. Pateicoties tam, visas sastāvdaļas tiek ātri un vienmērīgi apceptas, saglabā savas labvēlīgās īpašības un aromātu. Šī forma ir ideāli piemērota gatavošanai dabā, kad mums ir aklāta uguns vai pavards. Mājās lietošanai piedāvājumā ir katli ar plakanu dibenu. Ar šādu katlu var pagatavot iemīļotos ēdienus mājas, piemēram, sliktos laikapstākļos, tajā pašā laikā saglabājot visas iepriekš aprakstītās katla priekšrocības. Ēdiens lēni gatavosies, sastāvdaļas apmainīsies ar garšām un tiks izveidota viena pilnīga garšas simfonija. “Kazanu” ar plakanu dibenu ir ērti novietot uz galda, tam nav nepieciešams īpašs statīvs. FISSMAN sērija EMMA piedāvā tieši šādu variantu. Lieliska alternatīva pussfēriskajam katlam.

Arī “kazan” katlu izmēri mēdz būt dažādi. Ja izvēlēsieties “kazan” ģimenei, tad piemērots variants būs 3-5 litru katls. Šo mazo “kazan” būs ērti uzglabāt, to varēs izmantot ne tikai uz atklātas uguns brīvā dabā, bet arī dzīvoklī. Lauku mājai, nelieliem uzņēmumiem vai svētkiem ir piemērots 12 litru katls. Tas ir pietiekami liels “kazans”, lai pabarotu un apmierinātu visus viesus. Neliels izvēles noslēpums: jārēķina gandrīz 1 litrs uz 1 cilvēku, tad jūs noteikti nekļūdīsieties, un visiem būs pietiekami daudz gardā plova.

Protams, labākais “kazan” katla materiāls ir čuguns. Čuguns lieliski vada siltumu, tas iztur augstas temperatūras un uguns tiešās liesmas, gatavošanas laikā izveido pats savu pretpiedeguma pārklājumu. Tomēr čuguna katls ir diezgan smags. Čuguna alternatīva ir vieglāks materiāls - alumīnijs. Tieši šis variants tiek izmantots pārgājieniem. Izvēloties alumīnija katlu, pievērsiet uzmanību faktam, ka tas viegli pakļaujas temperatūras izmaiņām, augstā temperatūrā tajā esošais ēdiens var ātri piedegt. Gatavus ēdienus ilgi neuzglabājiet alumīnija traukos - tie var oksidēties. Ņemot vērā visus šos faktorus, alumīnija katls ir lieliski piemērots pārgājieniem vai makšķerēšanai, lai arī tas ir kaprīzāks. Ražotāji mums bieži piedāvā katlus no tērauda. Bet arī tērauda katliem ir savas īpašības. Tērauds ir radīts sautešanai, tāpēc tērauda katls vairs nav gluži katls, drīzāk puslodes formas panna, tajā gandrīz neiespējami panākt nepieciešamo cepšanas pakāpi un aromātu. Labāk dodiet priekšroku izvēlei starp čugunu un alumīniju, atkarībā no katla iegādes mērķa.

“Kazans” ir neaizvietojams ceļabiedrs vasarnīcā, dodoties makšķerēt, pārgājienos un vnk pavadot laiku pie dabas. Cienājiet savus draugus ar aromātisku maltīti, pagatavojot tikko noķertu zivi uz ugunskura. Vai varbūt sagaidiet saulrietu upes krastā pie ugunskura ar smaržīgu plovu un doties gulēt teltī ar skatu uz zvaigznēm? Izvēle paliek jūsu ziņā!

Patīkamu atpūtu.

Fissman Jānis | 22 oktobris 2020
Komentāri0
Lai atstātu komentāru, ir jāautorizējas

Pasūtīt zvanu

Jūsu vārds obligāti jāaizpilda
Kontakttālrunis obligāti jāaizpilda

Autorizācija

Jūsu tālrunis vai e-pasts obligāti jāaizpilda
Parole ir obligāti jāaizpilda Aizmirsāt paroli?
Ja jums nav lietotāja konta, reģistrējies