Nerūsējošā tērauda trauku kopšana

Filtrēt
Publikācijas
Tēmas
Visas publikācijas
  • Raksti
  • Receptes
  • Atsauksmes
Visas tēmas
  • Par produktu
  • Pircēju padomi
Lai uzrakstītu rakstu

Nerūsējošā tērauda trauku kopšana

Nerūsējošā tērauda trauku kopšana

Nerūsējošā tērauda trauku kopšana


Trauki no nerūsējošā tērauda ir viegli kopjami. Tie nav īpaši jāsagatavo pirms pirmās lietošanas – pietiek vien noņemt rūpnīcas uzlīmes un rūpīgi nomazgāt ar siltu ūdeni. Šos traukus varat mazgāt ar rokām vai trauku mazgājamajā mašīnā – kā jums ērtāk. Taču ir dažas lietas, kas nerūsējošā tērauda traukiem pilnīgi noteikti nepatiks.


Kas nepatīk traukiem no nerūsējošā tērauda?


Abrazīvie tīrīšanas līdzekļi un metāliskās švammes – tas nu galīgi nederēs nerūsējošā tērauda kastroļu kopšanai, uz trauku virsmas radīsies skrāpējumi. Labāk izvēlieties mīkstu švammīti un neagresīvus mazgāšanas līdzekļus, tīros traukus noslaukiet sausus un priecājieties par to spožo spīdumu.


Parastā dzeramā soda palīdzēs noņemt no nerūsējošā tērauda traukiem taukus un attīrīs uzreiz pēc lietošanas nenomazgātus kastroļus. Sodu līdz putriņas konsistencei atšķaidiet ar ūdeni, uzklājiet netīrajai virsmai, ļaujiet nedaudz pastāvēt, lai netīrumi atmiekšķējas. Pēc tam traukus noskalojiet un nomazgājiet ar mīkstu švammīti un trauku mazgājamo līdzekli. Nevajadzētu aukstā ūdenī bērt sāli un garšvielas – tie uz nerūsējošā tērauda kastroļu virsmas atstās baltus plankumus. Lai tā nenotiktu, sāli pievienojiet ēdienam tad, kad ūdens sācis vārīties. Ja, gadījumā, jau pieļāvāt šādu kļūdu, sagatavojiet pastu no sodas, ūdens un neliela daudzuma etiķa vai citrona sulas, lai novērstu varavīksnes veida plankumus, kas parādījušies uz traukiem. Nevajadzētu traukos no nerūsējošā tērauda ilgstoši uzglabāt jau gatavu ēdienu – tā nav labākā ideja. Trauki no nerūsējošā tērauda ir droši, bet ilgstoša sāls vai dabīgo skābju iedarbība, ko var saturēt gatavais ēdiens, var kaitēt gan traukiem, gan jums. Tikko no ledusskapja izņemtus traukus nevajadzētu uzreiz likt uz siltas plīts vai vēl siltus ievietot ledusskapī – tāda izturēšanās nepatiks nekādiem traukiem. Trauki no nerūsējošā tērauda šai ziņā nav izņēmums – strauja temperatūras maiņa vai arī tukšu kastroļu ātra uzsildīšana uz plīts var ne tikai atstāt iespaidu uz to ārējo izskatu, bet arī būtiski samazināt to kalpošanas laiku. Vienkārši nepakļaujiet savus traukus ekstremālām temperatūras izmaiņām, izturieties pret tiem saudzīgi – tas būs trauku ilglaicīgas kalpošanas garants.


FISSMAN – šedevri virtuvē!

Fissman Anete | 10 marts 2021
Komentāri0
Lai atstātu komentāru, ir jāautorizējas

Pasūtīt zvanu

Jūsu vārds obligāti jāaizpilda
Kontakttālrunis obligāti jāaizpilda

Autorizācija

Jūsu tālrunis vai e-pasts obligāti jāaizpilda
Parole ir obligāti jāaizpilda Aizmirsāt paroli?
Ja jums nav lietotāja konta, reģistrējies