Kādu pannu izvēlēties?

Filtrēt
Publikācijas
Tēmas
Visas publikācijas
  • Raksti
  • Receptes
  • Atsauksmes
Visas tēmas
  • Par produktu
  • Pircēju padomi
Lai uzrakstītu rakstu

Kādu pannu izvēlēties?

Kādu pannu izvēlēties?

Universālā panna.


Galvenā panna, kura jums noderēs ik dienu. Vidējie universālās pannas rādītāji – diametrs 22-26 cm un malu augstums 3-4 cm. Materiāla ziņā, iesakām izvēlēties pannu, kas izgatavota no alumīnija ar profesionālu pārklājumu – viegla un ērta, gan lietojot, gan kopjot, der cepšanai ar nelielu eļļas daudzumu vai bez tās. Tieši šādai pannai jābūt pirmajai jūsu pannu komplektā. Tā derēs visdažādāko produktu sagatavošanai, izmēģinot arvien jaunas receptes. Taču neviens nevar izdarīt visus darbus vienlīdz labi. Dažu ēdienu gatavošanu labāk uzticēt citai pannai.


Pankūku panna.


Visdažādākās pankūkas ērtāk cept uz pannas, kas tā arī saucas – pankūku panna, jo tā ražota speciāli šī ēdiena gatavošanai. Galvenā atšķirība no universālās pannas slēpjas tajā, ka tai praktiski nav maliņu – tās tikai minimāli paceļas virs pannas apakšas. Šāda pankūku pannas īpatnība nodrošina ērtu cepšanu – jo malas ir zemākas, jo vieglāk būs apgriezt pankūkas. Optimālais pankūku pannas diametrs – 20-24 cm. Kam jāpievērš uzmanība? Pankūku cepšanai nepieciešama augsta temperatūra, tāpēc labāk izvēlēties čuguna pannu vai pannu ar daudzslāņainu pret piedeguma pārklājumu. Šādi trauki ir izturīgi pret ilgstošu karstuma iedarbību.


Dziļā panna vai katliņš.


Vēl viena noderīga panna jūsu virtuvē – katliņš. Protams, var pastrīdēties, kam tad tas ir tuvāks – katliem vai pannām. Tomēr, galvenais ir tā spēja izpildīt daudzas un dažādas funkcijas virtuvē! Tajā var cept un sautēt, vārīt zupu un gatavot mērci – tas ir ērti. No visa darbu klāsta, ko veic pannas, katliņš nav spējīgs tikai uzcept pankūkas. Problēma tā augstajās sieniņās, pankūkas būs neērti apgriezt. Taču, šī uzdevuma veikšanai mēs arī paredzējām atsevišķu pannu – pankūku pannu. Visas pārējās pannu funkcijas katliņš veic teicami, īpaši, ja jāsagatavo lielāks ēdiena daudzums.

Fissman Anete | 11 februāris 2021
Komentāri0
Lai atstātu komentāru, ir jāautorizējas

Pasūtīt zvanu

Jūsu vārds obligāti jāaizpilda
Kontakttālrunis obligāti jāaizpilda

Autorizācija

Jūsu tālrunis vai e-pasts obligāti jāaizpilda
Parole ir obligāti jāaizpilda Aizmirsāt paroli?
Ja jums nav lietotāja konta, reģistrējies