Kā izvēlēties grillpannu un kā uz tās gatavot?

Filtrēt
Publikācijas
Tēmas
Visas publikācijas
  • Raksti
  • Receptes
  • Atsauksmes
Visas tēmas
  • Par produktu
  • Pircēju padomi
Lai uzrakstītu rakstu

Kā izvēlēties grillpannu un kā uz tās gatavot?

Kā izvēlēties grillpannu un kā uz tās gatavot?

Grillpanna patiesībā ir klasiska trauka modifikācija, kas paredzēta pārtikas cepšanai, izmantojot īpašu tehnoloģiju. Salīdzinot ar parasto, tai ir vairākas specifiskas funkcijas:



1.   Biezs korpuss. Tas piešķir struktūrai paaugstinātu stabilitāti, veicina vienmērīgu uzsildīšanu, siltuma saglabāšanu. Tas nodrošina ātru produkta apbrūnināšanu bez pārmērīgas žāvēšanas.


2.   Rievots dibens. Gaļas steiki, dārzeņi un citi produkti, tiek nedaudz pacelti, pateicoties pannas gofrētam dibena, kas veicina lieko tauku noplūdi. Iespējams gatavot ēdienus, nepievienojot eļļu, un iegūt skaistu rievotu rakstu.


3.   Sānu snīpīši. Dažreiz tie ir izliekti. Nepieciešami, lai notecinātu no pannas iekšpusē uzkrātos taukus vai šķidrumu. To var izdarīt, nepārtraucot gatavošanu.



Grillpannas priekšrocības


Kāpēc aug pieprasījums pēc grillpannām? Tas viss ir saistīts ar ēdienu veselīgumu un izskatu. Apcepti, sulīgi, smaržīgi – tam nevar pretoties ne pieaugušie, ne bērni. Grillpannas ļauj gatavot:



1.   Bez eļļas izmantošanas. Vai ar nelielu daudzumu. Piemēram, tradicionālajā marmora liellopa gaļas steika receptē netiek izmantota eļļa. Bet citiem burtiski ir nepieciešams viens piliens. Šis ēdiens ir piemērots veselīgam uzturam.


2.   Bērnu, diētiskās maltītes. Izliektais rievotais dibens nodrošina lieko tauku aizplūšanu. Ēdienos ir maz kaloriju. Tas ir īpaši svarīgi, ja mājā ir bērni, vecāka gadagājuma cilvēki vai ģimenes locekļi, kuri ievēro diētu.


3.   Ļoti ātri. Gatavošana vienmēr ir īsāka nekā cepšana parastajā pannā. To veicina biezais korpuss, kas izlīdina siltuma padevi. Gofrētais dibens rada papildu gaisa slāni.


4.   Cienasts ar dabīgiem labumiem. Samazinot gatavošanas laiku, vitamīniem un mikroelementiem nav laika mainīties. Ēdiens saglabā savu dabisko sastāvu, aromātu un veselīgo saturu.


5.  Dažādi produkti. Šis ir universāls trauks jebkuru sastāvdaļu cepšanai. Papildus parastajiem gaļas un zivju steikiem tajā tiek gatavoti arī daudzi citi gardumi. No pildītām sēnēm līdz augļu desertiem.



Kā izvēlēties pareizo grillpannu


Izvēloties virtuves piederumus, svarīgi izvērtēt ne tikai estētiskos, bet arī tehniskos parametrus. Pirmā lieta, kam jāpievērš uzmanība, protams ir materiāls, no kā ir izgatavota panna. Pircēju bieži sastopama dilemma ir, čuguns vai alumīnijs. Abiem ir savas priekšrocības, taču jāzina metāla īpašības.


Nākamais ir pannas forma. Galu galā ir svarīgi, lai tas ietilptu ne tikai uz plīts, bet arī uzglabāšanas skapī. Nākamais ir aizsargpārklājums. Bez tā ir grūti iedomāties mūsdienu virtuves piederumus. Ņemiet vērā, ka ne visām pannām tas ir nepieciešams. Bet ir modeļi, kas bez tā netiek ražoti. Būtisks būs pannas diametrs, lai tasatbilstu degļa diametram. Pretējā gadījumā pannu var sabojāt un iztērēt lieku enerģiju. Visbeidzot, rokturu materiāls. Ikdienas lietošanai vispiemērotākais ir karstumizturīgs. Par to visu runāsim tālāk.



Kā lietot grillpannu


Atgādinām, ka panna ir paredzēta ēdienu cepšanai. Tā nav piemērota sautēšanai vai apcepšanai.



1.   Visas sastāvdaļas sagatavojiet un sagrieziet iepriekš.

2.   Lietojiet pārtiku istabas temperatūrā, nevis no ledusskapja.

3.   Pirms gatavošanas uzkarsējiet pannu 3-5 minūtes.

4.   Nelejiet eļļu uz pannas dibena, tikai uz pašiem produktiem.

5.   Lai ēdiens nepiedegtu gatavojiet uz vidējas vai zemas uguns

6.   Liekot produktus uz pannas, atstājiet starp tām 1-2 cm atstarpi.

7.   Jo plānāki būs ēdiena gabali, jo skaidrākas būs ribu pēdas.

8 . Ēdienu cepiet no katras puses vienādu laiku.

9.   Apgriešanai izmantojiet koka vai silikona instrumentus.

10.   Ērtāk ir apgriest ar knaiblēm.

11.   Garšvielas un sāli jāpievieno vai nu pirms vai pēc cepšanas, nevis cepšanas laikā.

12.  Pēc gatavošanas pārliekiet traukā un pārklājiet, ļaujiet tam “atpūsties”.



FISSMAN Grillpannas


FISSMAN klāstā ir gan čuguna, gan lieta alumīnija grillpannas, ar nepiedegošu pārklājumu uz dabīgā akmens un keramikas bāzes, kā arī presētāji. Šie ir vispieprasītākie modeļi ar izcilām kulinārijas un nodilumizturīgām īpašībām. Izturīgs, stiprs, universāls. Tajos vienmēr sanāk sulīga gaļa, smaržīgas zivis, maigi vistas steiki. Gofrētais dibens ļauj izmantot minimālu daudzumu eļļas, gatavot ēdienus ar apceptām rievām. Augstās malas, noņemami vai lietie rokturi, snīpis šķidrumu novadīšanai, tas viss padara gatavošanu par baudu! Izvēlieties pareizo formu un diametru.



TOP-10 FISSMAN modeļi:




Fissman Jānis | 14 фprīlis 2022
Komentāri0
Lai atstātu komentāru, ir jāautorizējas

Pasūtīt zvanu

Jūsu vārds obligāti jāaizpilda
Kontakttālrunis obligāti jāaizpilda

Autorizācija

Jūsu tālrunis vai e-pasts obligāti jāaizpilda
Parole ir obligāti jāaizpilda Aizmirsāt paroli?
Ja jums nav lietotāja konta, reģistrējies