Gatavošanas metode uz "Aukstās" jeb indukcijas plīts virsmas, bez gazes, tika izgudrota 20. gadsimta vidū. Kopš tā laika virtuves piederumi ir ļoti mainījušies. Ēdiena gatavošanai uz šādas plīts virsmas ir nepieciešami īpaši trauki. Rakstā mēs runāsim par "virtuves karalienes" evolūciju. Kā darbojas indukcijas panna? Kādi veidi pastāv? Kāda ir labākā panna indukcijas plīts virsmai?
Laba indukcijas panna – Ārēji tā ir parasta cepšanas panna. Stabila, izturīga, vidēja svara. Tomēr tai ir papildus īpašība - biezs ieliktnis apakšā no feromagnētiskā sakausējuma. Tas ir nepieciešams, lai palielinātu magnētiskās īpašības. Bez tā indukcijas plīts neatpazīst pannu.
Ne velti indukcijas plīti sauc par aukstu. Tā nedarbojas ar gāzi, bet gan ar elektrību. Nav atklātas liesmas, degļi ir plakani, sildīšana notiek tikai to ķēdes iekšpusē. Tas ir daudzkārt drošāk un ērtāk, taču tam ir nepieciešami īpaši trauki. Kuras pannas ir piemērotas indukcijas plītīm?
Korpuss ir izgatavots no metāla. Karstumizturīgs un nodilumizturīgs, tas nav pakļauts deformācijai pat nejaušas pārkaršanas dēļ. Tas tiek izgatavots vienā no trim rūpnieciskiem veidiem.
Metode
|
Apraksts
|
Spiests | Bļodas izspiešana no metāla loksnes uz preses. Metāla biezums 3 mm. Trauks ir viegls, manevrējams, ātrai gatavošanai. |
Kalts | Sagataves formēšana, kam seko apdedzināšana krāsnī 400 grādu temperatūrā. Trauki iegūst plānas malas un masīvu dibenu. Piemērots cepšanai un sautēšanai. |
Liets | Cepšanas pannas izgatavošana, izlejot karstumizturīgā veidnē. Šis veido vienmērīgi biezu formu. Ideāls sautēšanai, mērcēm, gatavošanai savā sulā. |
Rokturiem indukcijas pannām nav īpašu atšķirību. Galvenais ir karstumizturība. Rokturim jāpaliek aukstam pat ilgstošas gatavošanas laikā. Lai tā būtu, arasi izgatavots no koka, plastmasas vai bakelīta.
Pamatne indukcijas pannai nedrīkst būt plānāka kā 6 mm. Ārējā daļa ir spīdīga, izgatavota no nerūsējošā tērauda. Zem tā ir paslēpta daudzslāņu plāksne, kas izgatavota no metāla sakausējuma. Alumīnija pamatne. Tai ir augstas magnētiskās īpašības, pārnes tās uz pannu. Rezultātā dibens ātri un vienmērīgi sasilst.
Diametrs indukcijas pannai jāatbilst degļa kontūrām. Robežatšķirība var būt ne vairāk kā 10%. Plīts “neredzēs” pārāk lielu vai mazu virsmu, tas nozīmē, tā neieslēgsies.
Tiek uzskatīts, ka trauku magnētisko caurlaidību ir iespējams noteikt, izmantojot vienkāršu magnētu. Tā ir taisnība, taču trauki, pie kuriem tas pielīp, ne vienmēr ir piemēroti indukcijai. Kāpēc? Tas ir saistīts ar magnētisma pakāpi. Ar zemu magnētisko vērtību plīts atpazīst trauku, bet tajā esošie ēdieni gatavosies divreiz ilgāk. Lai neminētu, vai panna ir piemērota indukcijas plīts virsmai, izvēlieties specializētus virtuves piederumus. Tas ietaupīs jūsu laiku un arī samazinās vakariņu gatavošanas enerģijas izmaksas.
Daudzveidības dēļ var būt grūti iegādāties pannu indukcijas plītīm. Katra mājsaimniece vēlas iegādāties traukus ar augstu veiktspēju, ilgu kalpošanas laiku, nesalīdzināmu dizainu. Praktisks, viegls, nepretenciozs. Veikalos ir daudz modeļu. Jūs nekļūdīsities, ja izvēlēsities pēc skaidra algoritma: materiāls – pārklājums – mērķis.
Pēc materiāla:
Pēc aizsardzības veida:
Pēc formas:
Kad indukcijas pannas tehniskie parametri ir skaidri, laiks padomāt par skaistumu. Galu galā pannai ir ne tikai jāsakrīt ar plīts virsmu, bet arī jāiepriecina saimniece. Izskatam ir liela nozīme, izvēloties pannu.
Kvalitāte. Pievērsiet uzmanību malu, šuvju un savienojuma punktu izpildei. Produkta korpusam jābūt gludam uz pieskārienu. Malas ir līdzenas, bez urbumiem. Vāks cieši pieguļ, bet ir viegli noņemams. Rokturi nelokās. Ja tiek nodrošināts noņemams mehānisms, klikšķa aizbīdnis ir labā stāvoklī un neķeras. Visu elementu krāsas ir patīkamas, kombinētas. Plastmasas daļām nav specifiskas smakas.
Svars. Laba panna ir stabila, bet ne pārāk smaga. Jebkura saimniece, pat jauna, var to pārvietot pa virtuvi. Pārāk vieglam katlam ir plāns korpuss vai tas ir izgatavots no viegliem sakausējumiem. Šāds metāls nolietosies ātrāk.
Dizains. Nav nepieciešams izvēlēties melnu vai pelēku pannu. Trauku veikalu sortiments piedāvā plašu krāsu klāstu. Modē ir rozā, bēša, tirkīza, bordo krāsas pannas, kā arī trauki, kas pārklāti ar krāsainu emalju. Pārklājums ir drošs, neietekmē ēdiena garšu, aromātu un izskatu.
1. Novietojiet indukcijas pannu uz degļa.
2. Pārliecinieties, vai pannas malas sakrīt ar plīts degļa loku.
3. Iestatiet plīts vadību pozīcijā "lēna karsēšana".
4. Ļaujiet pannai uzkarst apmēram 1 minūti.
5. Ielejiet pareizo eļļas daudzumu, ļaujiet tai iztecēt pa visu pannas virsmu.
6. Sildiet trauku vēl 10-15 sekundes.
7. Iestatiet plīti pozīcijā "vidējs karstums".
8. Pievienojiet sastāvdaļas receptē norādītajā secībā.
9. Ja nepieciešams, mainiet siltumu uz lielāku/zemāku.
10. Pēc gatavošanas izslēdziet siltuma padevi.
Labākās pannas indukcijas plīts virsmām ir nepieciešama pareiza apstrāde un savlaicīga aprūpe. Tā daudz neatšķiras no citu pannu kopšanas. Daudz kas ir atkarīgs no pārklājuma un korpusa. Karstu pannu atdzesē līdz istabas temperatūrai.
Ja ēdiens pielīp pie virsmas, atdzesētu pannu iemērc ūdenī ar pilienu mazgāšanas līdzekļa.
1. Tīriet ražotāja ieteiktajā veidā.
2. Manuāli notīriet ar sūkli un neabrazīvu mazgāšanas līdzekli.
3. Mazgājiet pannas ar pretpiedeguma pārklājumu un čuguna pannas tikai ar rokām.
4. Mazgājamā mašīnā mazgāt tikai nerūsējošajā tērauda pannas bez pārklākjuma.
5. Pēc tīrīšanas noslaukiet korpusu, rokturi un vāku.
6. Uzglabāt labi vēdināmā skapī.
7. Nepārsedziet. Nelieciet neko iekšā.
Fissman sniedz klientiem patiesi plašu izvēli, vienlaikus saglabājot katra produkta kvalitāti un drošību. Šis ir FISSMAN indukcijas pannu klāsta galvenais princips. Ir aptuveni 60 kolekcijas no nepiedegoša alumīnija, nerūsējošā tērauda, tradicionālā, vieglā un emaljētā čuguna. Izturīgs aizsargpārklājums no keramikas un akmens masas padara gatavošanu ātrāku un pannu vieglāk tīrāmu. Nesatur PFOA, svinu un kadmiju. Karstumizturīgi bakelīta rokturi garantē drošību un pievilcīgu dizainu. FISSMAN jūs varat viegli paņemt vienu parastu pannu vai veselu klāstu indukcijas plīts pannu.
Modelis
|
Apraksts
|
Cepšanai
|
|
Promo
|
- diametrs 24 cm; - alumīnijs; - TouchStone pretpiedeguma pārklājums; - Bakelīta rokturis - panna indukcijas plītīm ar nepiedegošu pārklājumu. |
Fiore
|
- diametrs 20 cm; - alumīnijs; - Marble pretpiedeguma pārklājums; - noņemams bakelīta rokturis, Soft Touch pārklājums; - panna indukcijas plīts virsmai |
Crema nova
|
- panna 28 indukcijas plītij; - diametrs 28 cm - alumīnijs; - EcoStone pretpiedeguma pārklājums; - Bakelīta rokturis, Soft Touch pārklākjums. |
Pankūkām
|
|
Smoky Stone
|
- indukcijas pankūku panna; - diametrs 20 cm; - alumīnijs; - PlatinumForte pretpiedeguma pārklājums; - Bakelīta rokturis - panna indukcijas plītij |
Fiore
|
- pankūku panna indukcijas plītij; - diametrs 24 cm; - alumīnijs; - Marble pretpiedeguma pārklājums; - Bakelīta rokturis |
Melani
|
- panna 22 indukcijas plītīm; - diametrs 22 cm - alumīnijs; - TouchStone pretpiedeguma pārklājums; - Bakelīta rokturis, Soft Touch pārklājums. |
Cepšanai un sautēšanai
|
|
Ofelia
|
- panna ar noņemamu rokturi indukcijas plītij; - diametrs 24 cm; - alumīnijs; - Greblon C2 pretpiedeguma pārklājums; - Bakelīta rokturis |
Latte
|
- panna 24 indukcijas plītij; - diametrs 24 cm; - alumīnijs; - TouchStone pretpiedeguma pārklājums; - Bakelīta rokturis, Soft Touch pārklājums. |
Grace
|
- diametrs 26 cm; - alumīnijs; - TouchStone pretpiedeguma pārklājums; - Bakelīta rokturis - panna indukcijas plītij, lēta. |
Wok
|
|
Milano
|
- panna 28 indukcijas plīts; - diametrs 28 cm; - alumīnijs; - Greblon C2 pretpiedeguma pārklājums; - bakelīta rokturis, Soft Touch; |
Magic brown
|
- diametrs 24 cm; - alumīnijs; - EcoStone pretpiedeguma pārklājums; - bakelīta rokturis, Soft Touch; - indukcijas panna, gāzes plīts. |
Capella
|
- Wok panna indukcijas; - diametrs 30 cm; - alumīnijs; - TiPro pretpiedeguma pārklājums; - bakelīta rokturis, Soft Touch. |
Grilēšanai
|
|
Čuguna grilpanna
|
- Čuguna grilpanna indukcijas plītij; - diametrs 26 cm; - tradicionālais čuguns; - rokturis no čuguna; - sānu snīpis tauku noliešanai. |
Milano
|
- lieta panna indukcijas plīts; - diametrs 28 cm; - alumīnijs; - Greblon C2 pretpiedeguma pārklājums; - bakelīta rokturis, Soft Touch. |
Emaljas čuguna grilpanna
|
- diametrs 28 cm; - emaljēts čuguns; - koka rokturis; - čuguna panna indukcijas. |
Sautēšanai
|
|
Firenze
|
- diametrs 28 cm; - alumīnijs; - Greblon C2 pretpiedeguma pārklājums; - bakelīta rokturi, Soft Touch - iekļauts vāks - bieza panna indukcijas plītij. |
Diamond
|
- indukcijas panna ar vāku; - diametrs 28 cm; - alumīnijs; - Greblon C3+ pretpiedeguma pārklājums; - iekļauts vāks; - bakelīta rokturi, Soft Touch; - panna ar biezu dibenu indukcijas plīts virsmai. |
Ar noņemamu rokturi
|
|
La granite
|
- panna ar noņemamu rokturi indukcijas plītij; - diametrs 24 cm; - alumīnijs; - TouchStone pretpiedeguma pārklājums; - Bakelīta rokturis - panna indukcijas plītij ar noņemamu rokturi. |
Ar tērauda korpusu
|
|
Steel pro
|
- diametrs 24 cm; - nerūsējošais tērauds; - Xylan Plus pretpiedeguma pārklājums; - Bakelīta rokturis - Nerūsējošā tērauda panna indukcijas plītij. |
“Optimāls izmērs olu kultenim, cepšanai, makaronu sildīšanai, putrai diviem bērniem. Cenas patīkamas. Kvalitāti jau ir pārbaudījis laiks. FISSMAN produktus lietoju piecus gadus. “
“Par visu vairāk uzslavēju nepiedegošo pārklājumu, kas ļauj gatavot bez piepūles, pankūkas tā vien slidinās pa pannu. No plusiem es atzīmēju ērtu, patīkamu Soft Touch rokturi.
“Ērta, viegla panna, nekas nelīp. Sienas diezgan biezas 3mm, panna nepārkarst. Kas attiecas uz mani, tajā ir ļoti ērti gatavot, un tas ir vislabāk piemērots ēdiena sildīšanai. Apmierināta ar pirkumu."
"Lieliska panna! Šīs pašas firmas pannas kalpojušas jau vairāk nekā 5 gadus. Man paveicās! Un par tādu cenu, tā ir kā dāvana.
“Cepu kotletes, zivis, pankūkas. Viss bija labi izcepts! Super par tādu naudu! Es lietoju šīs firmas traukus jau 8 gadus, man ļoti patīk. Iepriekš bakelīta rokturu nebija, bet tagad tie tiek izmantoti. Tik forši".
"Skaisti trauki. Skaista bēša krāsa. Man īpaši patīk koka krāsas rokturis un tas, kā tas pieguļ rokai. Bet galvenā priekšrocība ir tā, ka panna ir piemērota indukcijas plītīm.
"Mēs to esam izmantojuši vairāk nekā sešus mēnešus. Nekas nelīp, nekas nedeg. Ļoti piemērots interjeram, atšķirībā no melnajām un pelēkajām pannām. Rokturim ir patīkams pieskarties un tas ir ērts.
"Cepšanas panna man patika, rokās šķiet uzticama un monolīta, cena ir diezgan pamatota."
“Piemērots indukcijai. Nav smaga, pankūkas nepiedeg, cepšanai izmantoju minimāli eļļu. Varbūt var cept vispār bez eļļas, bet neesmu mēģinājusi. Es iesaku šo produktu."
"Dziļajā pannā, iespēja uzreiz apcept vairāk produktu vienību, augstās malas dēļ, nekas nešļakstās."
“Pārklājums ir lielisks, gatavot ir prieks! Sen gribējās dziļo pannu plovam un sautējumam. Lielai ģimenei 28 cm diametra panna lieliski piemērota. Es sapņoju par vāku no šīs sērijas, kamēr mēs izmantojam vecos.
“Šo veikalu man ieteica kolēģe. Nopirku pannu un vēl kaut ko virtuvei. Panna ir laba, viegli mazgājama un uzglabājama. Es gatavoju bieži un nekad neesmu šo pannu piedezinājusi.
“Es negaidīju, ka man tā tik ļoti patiks. Tagad šis ir mans mīļākais produkts. Paņēmu brūnu, tai bija lielāka atlaide, nenožēloju. Lieliski harmonizējas ar rokturi, kas izgatavots no koka. Un nekādu sūdzību, lietoju pastāvīgi jau vairāk kā mēnesi. Ērta, nav smaga, laba pamatne, dziļa.
“Šī wok panna ir paredzēts plovam. Apmierināta".
Ar FISSMAN indukcijas pannu klāstu varat iepazīties interneta veikalā.
Pasūtīt zvanu